Както ни информира журналистът , това се очертава да е възможно, тъй

...
Както ни информира журналистът , това се очертава да е възможно, тъй
Коментари Харесай

Илон Мъск предвижда огневи тест на Супер Хеви през следващата седмица

Както ни осведоми журналистът , това се обрисува да е допустимо, защото за повторно в интервал от пет седмици инженерите съумяха да инсталират всичките 29 мотора на течен метан и О2 “Раптор ” към носителя. 

За тези пет седмици както ракетата, по този начин и стартовата установка са претърпели фрапантни промени. Eкипите на СпейсЕкс съществено са се потрудили, за да окабелят комплекса, да инсталират горивопроводите или другояче казано, да трансфорат забележителните стоманени структури във функционални уреди за изстрелване.

Разбира се, в реда на нещата е да подчертаем, че вероятността за огневи тест през идната седмица е оптимистичният сюжет, съгласно най-амбициозните предвиждания на Мъск. Далеч по-обозримо е да станем очевидци на така наречен “мокър тест ”, при който ракетата ще бъде заредена с гориво за инспекция на всички бордови и наземни системи. Освен това към момента не разполагаме с информация какъв брой мотора ще бъдат запалени по времето на първичните огневи тествания – един, няколко или всички. Едно е несъмнено – следва забавна есен. 

Напомням на читателите, че “Супер Хеви ” е ракетата, която ще би трябвало да форсира кораба от ново потомство “Старшип ” на път към околоземна орбита, Луната и Марс. По-рано през годината СпейсЕкс реализираха няколко суборбитални полета на разнообразни прототипи на “Старшип ”, само че към сегашния миг към момента нямаме изстрелване на “Супер Хеви ”. Мъск се надява, че сегашният първообраз “Бустър 4 ”, който през идните седмици ще бъде употребен за статични тествания, пръв ще бъде изстрелян. 

По-рано през юли “Бустър 3 ” мина през огнево тестване със запалване на три “Раптор ”-а, само че този ускорител не беше приспособен за действителен полет и бе употребен единствено за статични проби. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР